Topptur til Håøya lørdag 20. august, kl. 11
Hei;

Det inviteres til topptur til Håøya lørdag 20. august, kl. 11:00.

”Bærekraftig Follo” og ”Frognmarkas Venner” arrangerer topptur til Håøya, og inviterer samtidig Historielagene i Frogn, Ski og Oppegård til å bli med.

Vi ankommer med ferge til den gamle militærhavna på sydspissen av Håøya, hvor Torstein Aamodt vil orientere om Håøyas spesielle historie. Turen går videre oppover den gamle militærveien fra 1895, på veien oppover besøker vi gamle skytestillinger og retterstedet.

Turen går så opp til Varden (229 moh), den høyeste toppen på Håøya og som samtidig er den høyeste toppen i Frogn kommune.

 
Turen starter med ferge fra Drøbak (Sjøtorget i Drøbak sentrum) kl. 11:00. Vi benytter samme ferge som også går til Oscarsborg. Beregn god tid til parkering.

Turen varer 4 timer, vi er tilbake i Drøbak kl. 15:00.

Ta med mat og drikke.

Turen er også beskrevet i turbrosjyren ”Toppturer i Follo”. Brosjyren beskriver turer til den høyeste toppen i hver av Follos 7 kommuner. Det vil bli delt ut et eksemplar av ”Toppturer i Follo” hver turdeltaker. ”Toppturer i Follo” finnes også på nettet: http://www.follomarka.no/index-filer/Page341.htm

Som nevnt, turen arrangeres av bl.a. ”Bærekraftig Follo”, turen er også annonsert på deres hjemmeside: http://www.follomarka.no/index.htm